Skrivet av: Tord Sand | april 8, 2010

Twitter – hett i sociala medier

H&M, SAS och Ericsson. Det är storföretagen som har flest följare på Twitter. I USA har microbloggtjänsten gått förbi bloggar och Facebook som storföretagens nya favoritkanal på nätet.

Hur mycket går det att få in på 140 tecken? Twitter är den hetaste sociala nätverkssajten sedan Facebook med 50 miljoner användare i världen.

Storföretagen har inte varit sena med att hoppa på Twittertåget.

// En färsk studie av pr-firman Burson-Marsteller visar att 54 procent av bolagen på den amerikanska börslistan Fortune 100 använder microbloggsajten för att nå ut direkt till aktieägare och kunder.

Endast kring 30 procent använde bloggar eller Facebook.

– Det finns ett sug från konsumenter att få nyheter direkt från företagen, säger Hans Kullin, konsult på Burson-Marsteller.

I Sverige började storföretagen flockas kring Twitter i höstas. Och idag har minst 130 företag har börjat lägga ut korta inlägg regelbundet, enligt Burson-Marstellers sammanställning.

Mest populär är musiktjänsten Spotify som idag har drygt 22.000 följare på Twitter. Klädjätten H&M har drygt 13.000 följare.

– Vi vill nå ut till kunderna om nyheter som nya kollektioner och uppdateringar på hemsidan, säger Håcan Andersson, pressansvarig på H&M.

Ericsson började ”twittra” i mars i år. Senaste inlägget är en länk till en artikel om telekombranschen i tredje världen ur tidningen The Economist.

Vi står inför en spännande utveckling helt klart – själv får jag mycket frågor från företag om sociala medier i stort nu.

-Tord G. Sand / www.twitter.com/tordsand

(Inlägget citerat från artikel av Jonas Leijonhufvud/DN.se)

Annonser

Responses

  1. Rätt tänkt Hans, har dragit ner på texten och hoppas det är bättre så. eller ska jag ändra mer anser du?

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: